Hledat

Menu


Nejnovější fotka

fotogalerie

Fotogalerie



AKTUÁLNĚ:

Policie TV



Táborsko: Dírná - Podvod na seniorce

27. září 2018 - zdroj tisková zpráva Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje

Tábor: Dírná - Opět legenda „VNUK“, podvod na seniorce

Policisté na Táborsku šetří další z případů podvodného vylákání peněz na seniorech. Obětí se tentokráte stala žena (82) z obce Dírná na Soběslavsku. V průběhu včerejšího dne ji telefonicky kontaktoval pachatel, který se vydával za jejího vnuka. Pod smyšlenou legendou ji přiměl k tomu, aby mu půjčila peníze, pro které si k ní pošle svého kamaráda. Seniorka mu uvěřila a neznámému muži, který k jejímu domu dle domluvy přijel, vydala finanční hotovost v částce více než 100 000 korun.

Dle zjištěných poznatků by pachatelem měl být muž menší postavy, věku okolo padesáti let, nápadně kulaté hlavy. Dle poškozené byl slušně oblečen, kdy měl mít na sobě sako. Mohl přijet blíže neurčeným osobním vozidlem typu pick-up bílé barvy, kdy zadní nástavba mohla být černé či jiné tmavé barvy.

Mapy Google

Žádáme tímto každého, kdo se včerejšího dne (středa 26. září 2018) v době okolo čtvrté hodiny odpolední nacházel či pohyboval na severozápadním okraji obce Dírné na Soběslavsku, a to zejména na výjezdu z obce ve směru na obec Tučapy, a mohl si v souvislosti s tímto případem všimnout jakéhokoliv důvodného dění, a to jak výše uvedené osoby či dalších osob, stejně jako uvedeného, případně jiného vozidla, aby tyto informace předal místně příslušným soběslavským policistům na jejich služebně v Palackého ulici či telefonní lince 974 238 740, případně přímo táborským kriminalistům v budově územního odboru PČR na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře, telefonním čísle 974 238 111 či cestou telefonní linky 158. Děkujeme.

Za poslední dobu se v Jihočeském kraji nejedná o ojedinělý případ. Obdobné jednání oznámili občané policistům na Jindřichohradecku a Prachaticku. V těchto případech však senioři „falešnému vnukovi“ neuvěřili a žádné peníze nevydali.

Opětovně tímto na uvedené podvodné jednání upozorňujeme a nabádáme seniory, aby na volání „vnuka“ či „vnučky“, kteří pod jakoukoliv záminkou rychle potřebují peníze a posílají si na adresu seniorů své kamarády či kamarádky, nereagovali a o takovéto události okamžitě informovali policii cestou linky číslo 158.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum