Hledat

Menu


Nejnovější fotka

fotogalerie

Fotogalerie



AKTUÁLNĚ:

Policie TV



Tábor - Alkoholické pondělí

10. října 2018 - zdroj Městská policie Tábor

Tábor - Alkoholické pondělí

Hned několik podnapilých osob postupně zaměstnalo hlídku městské policie, která v pondělí nastoupila noční službu.

Krátce po 20. hodině popíjeli whisky přímo z láhve dva opilci u dětského hřiště pod Nedbalovou ulicí. Byli při tom hluční, proto je strážník provádějící v tu dobu pěší pochůzku po nábřeží Jordánu napomenul a poučil je o zákazu požívání alkoholu v daném místě. Muži však byli v klidu pouze chvíli, proto se psovod na místo vrátil. Při perlustraci došlo mezi dotyčnými k fyzické potyčce, proto musel proti nim opakovaně zakročit služební pes. Jejich jednání tak bude mít dohru v přestupkovém řízení.

 Ilustrační foto Wikipedie, autor Miaow Miaow

Hodinu poté si hlídka projíždějící ulicí U Bechyňské dráhy všimla muže sedícího v kolejišti železniční tratě Tábor - Bechyně. Strážníci opilého z prostoru dráhy po zjištění totožnosti vykázali. Podezřelý je z porušení zákona o drahách.

Ve 22.10 hodin pozoroval svědek pohybující se Starým Městem trojici opilých mladíků, kteří povalovali květináče na Žižkově náměstí a v Pražské ulici trhali větve tújím. Díky tomuto svědkovi se hlídce podařilo dva mladíky podezřelé z uvedeného jednání zadržet ve Střelnické ulici. K činu se však nepřiznali, proto se bude věcí zabývat správní orgán.

Zesíleným autorádiem rušil noční klid Čelkovic krátce před 23. hodinou muž sedící za volantem starší Škody Octavie na parkovišti v ulici Nábřeží. Jeho chování zachytila i městská kamera, která byla ihned po přijaté stížnosti na místo nasměrována. Nekoordinované pohyby řidiče navíc nasvědčovaly jeho možné podnapilosti, proto k zákroku okamžitě vyjela i autohlídka. Muž se po chvíli s vozidlem rozjel, ale stačil pouze vyjet z parkoviště. Z čelkovického mostu mu již vstříc jeli strážníci. Ovlivnění řidiče alkoholem bylo patrné ihned, jakmile s ním hlídka počala komunikovat. Následná dechová zkouška opilost už jen potvrdila, výsledek testu dosáhl hodnoty 2,8 ‰. Případ si pro podezření ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky převzali policisté OOP Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum